Kaarsen voor alle gelegenheden

Er zijn nogal wat gelegenheden en plekken waarbij wij kaarsen aansteken. Het eerste wat bij mij opkomt is een verjaardag. Het uitblazen van kaarsen op een taart staat gelijk aan het doen van een wens. Leuk! Wel alle kaarsen in een keer uitblazen.


Tijdens een crematie of begrafenis worden veel kaarsen gebrand. In een kerk branden ontzettend veel kaarsen. Daar lopen mensen naar binnen om een kaarsje op te steken voor mensen die zij herdenken, of kracht toewensen. Dat vind ik erg bijzonder. Ik kan je een bezoek aanraden aan de Sint Jan in Den Bosch. In de Maria kapel branden honderden kaarsjes. Een prachtig gezicht waar ik kippenvel van krijg. Want achter ieder kaarsje zit natuurlijk een verhaal.


Er zijn mensen die zich bezighouden met kaarsenmagie. Mooi woord vind ik dat. Ik zie dit als een soort mindfulness met kaarsen. Er worden rituelen uitgevoerd om daar te komen wat je wilt bereiken. Ben jij spiritueel aangelegd dan is het de moeite waard om je hier eens in te verdiepen.


Kaarsen worden ook gebrand om het sfeervol en romantisch te maken. In restaurants mag een kaarsje op tafel niet ontbreken. Super gezellig en het draagt bij aan de beleving van het etentje.


Thuis zijn kaarsjes niet weg te denken. Op de bank lekker onder een dekentje een film kijken, met een lekker drankje en veel kaarsjes aan. Dat zijn de knusse avonden.

En hoe handig om kaarsen in huis te hebben op het moment dat de stroom uitvalt.


Kaarsen zijn er in veel verschillende soorten en maten. We kennen de dinerkaars en de stompkaars, het waxinelichtje ofwel theelichtje genoemd. Geurkaarsen zijn op het moment heel erg populair. Tegenwoordig kan een kaars bestaan uit bijenwas, sojawas, kokoswas, paraffine of stearine. Kaarsen in allerlei kleuren, vormen en groottes. Kortom, een super leuk en sfeervol product!


Uniek aan Benieuwen is dat zij alleen kaarsen verkoopt van gerecyclede materialen. Alle kaarsen worden met de hand gegoten.6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kaarsen